1st Anniversary

Double Barrel Aged Imperial Stout with Coffee and Vanilla. Bazą do piwa jest Imperialny Stout 25blg leżakowany ponad 6 miesięcy w dwóch różnych beczkach (Bourbon Wild Turkey oraz Jack Daniel’s Single Barrel). Do piwa dodaliśmy kawę oraz ogromną ilość wanilii. Kawa na jaką padło tym razem to roast pod espresso od nie byle kogo, a mianowicie od Mistrza Świata Roasterów 2015 – Auduna Sorbottena. Wyciągnęliśmy intensywniejsze nuty w niej zawarte z ziaren pochodzących z Salwadoru. Wyczujemy w tej kawie nuty czekoladowo – karmelowe z bardzo delikatną owocowością. Kawa była parzona 10 razy po 2 litry. Każde zaparzenie miało mierzony TDS, czyli ilość rozpuszczonych jednostek kawy w wodzie, tak aby spełniał standardy Speciality Coffee Association.

Alkohol:

10.0%

Blg:

25

Temp. podawania:

12-14°

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Po bieżące informacje zapraszamy na nasze profile na Facebooku oraz Instagramie
Sprzedaż: handel@browarrockmill.pl
Biuro: biuro@browarrockmill.pl
Informacje:info@browarrockmill.pl